Film

Amintiri din copilărie

România · 1965
Regia: Elisabeta Bostan

Cinemateca Itinerantă e un nou ciclu pe care vi-l propunem la Cinema Victoria Timișoara, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme. O dată pe lună, duminica, redescoperim împreună capodopere ale cinematografiei românești clasice, restaurate și proiectate pe marele ecran.


Ecranizând povestirile reunite de Ion Creangă sub celebrul titlu „Amintiri din copilărie”, Elisabeta Bostan dă viață pe ecran celor mai minunate pagini ale literaturii românești pentru copii. În seara de Ajun, în bojdeuca lui din cartierul Țicău al Iașilor, Ion Creangă, interpretat de marele actor Ștefan Ciubotărașu își amintește cu duioasă nostalgie de copilăria sa petrecută în satul natal Humulești, de poznele și aventurile sale, atribuite în carte personajului Nică a lui Ștefan a Petrei. Interpretul băiatului, Ion Bocancea, croiește personajul cu o naturalețe și candoare cuceritoare. Cu șotiile și năzbâtiile sale, Nică atrăgea toate necazurile lumii intrând mereu în cele mai mari buclucuri, pe care trebuia să le rezolve tot el.

Marele premiu „Osso pardo asturiano” și Premiul special al Juriului la Festivalul Internațional al filmului pentru copii și tineret de la Gijon, Spania – 1965; Premiul special al Juriului la Festivalul Internațional al filmului din La Plata, Argentina – 1965

Cu
Ștefan Ciubotărașu, Ion Bocancea
Categoria
Aventură
Audiența
A.G. – Audiență generală
Durata
1h 8min
Limba
Română
Subtitrarea
Engleză

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.