Film

Cu sufletul la gură

À bout de souffle

Franța · 1960
Regia: Jean-Luc Godard

Din dragoste pentru cinematografia franceză, în săptămâna în care sărbătorim Ziua Franței, îți propunem selecția Amour à la française, cu 6 filme recente sau clasice care te vor ține cu sufletul la gură, te vor face să simți fiorii unei iubiri secrete, din Parisul zilelor noastre sau de la curtea regală a secolului XVII, sau îți vor arăta cum se coace dragostea la foc mic.

Proiecție în parteneriat cu Institutul Francez. Intrare liberă pentru posesorii Cardului CulturaPlus.


Filmul prezintă itinerariul unui tânăr delincvent care, după ce a furat o mașină și a ucis un polițist, e hăituit de poliție. Acesta încearcă să convingă un student american la jurnalism să fugă cu el în Italia. À bout de souffle este primul lungmetraj al lui Jean-Luc Godard și filmul-simbol al Noului val, curentul cinematografic apărut în Franța anilor ’50, inovator și de referință în cinematografia internațională.

Premii: BAFTA, nominalizare pentru Cea mai bună actriță – Jean Seberg, 1960; Nominalizare Ursul de Aur pentru Jean-Luc Godard, 1960; Premiul Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor – Jean-Luc Godard, 1960

Cu
Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Daniel Boulanger
Categoria
Crimă, Dramă
Audiența
N. 15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani
Durata
1h 30min
Limba
Franceză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.