Film

E mai bine așa

La soluzione migliore

Italia, România · 2011
Regia: Luca Mazzieri

Proiecție specială in memoriam Christo Jivkov (1972-2023), urmată de o discuție cu Ovidiu Mihăiță, Andrei Boroșovici și o parte din echipa filmului.


Filmul urmărește povestea complicată a unui medic psihiatru italo-român, Marco (Christo Jivkov), aflat într-o luptă interioară complexă, suspendat între două lumi, copleșit de conflictele emoționale care își au originea în viața sa familială întunecată. În fața unei alegeri dificile, el trebuie să decidă între a-și asuma responsabilitatea sau a evada din realitate, între a-și păstra prieteniile sau a se lăsa pradă pasiunii, căutând cu disperare cea mai potrivită soluție pentru el însuși și pentru cei din jurul său.

La coproducția italo-română, filmată în Timișoara și în Italia în anul 2009, au contribuit actori timișoreni, precum Ovidiu Mihăiță (Teatrul Auăleu), dar și numeroși profesioniști din industria audiovizuală din Timișoara. Orașul în sine, exploatat vizual pentru plasticitatea sa, este perceput mai mult decât un simplu fundal. El devine o metaforă pentru cele două lumi între care personajele pendulează, prin sobrietatea și bogăția arhitecturii timișorene care corespunde stării de spirit a protagoniștilor, prizonieri ai propriilor lor dileme și conflicte interioare. Orașul Timișoara contribuie la atmosfera dramatică și misterioasă a întregii narațiuni, amplificând tensiunea și complexitatea emoțiilor personajelor.

Cu
Christo Jivkov, Enrico Lo Verso, Elena Bouryka, Dorotheea Petre, Ovidiu Mihăiță, Alexandru Repan
Categoria
Dramă
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
1h 33min
Limba
Italiană
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.