Film

Ennio

Italia, Belgia, Olanda, Japonia · 2022
Regia: Giuseppe Tornatore
Un film documentar despre viața și muzica lui Ennio Morricone, unul dintre cei mai influenți compozitori din istoria cinematografiei

În cei cinci ani de filmări pentru filmul ENNIO, regizorul Giuseppe Tornatore a călătorit peste tot în lume pentru a intervieva peste șaptezeci de regizori și muzicieni renumiți despre viața și opera lui Ennio Morricone, de la Wong Kar Wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, John Williams, Hans Zimmer la Bruce Springsteen. Aceste interviuri sunt intercalate cu momente din viața privată a lui Morricone, înregistrări din concertele susținute în timpul turneelor mondiale, clipuri din filmele clasice la care a lucrat. Filmul este o colecție de povești spuse de prieteni și colegi celebri și imagini de arhivă nemaivăzute până acum, înfățișând locuri și întâmplări care au avut loc de-a lungul unei cariere care s-a întins peste 70 de ani.

Filmografia sa include peste 70 de filme premiate, inclusiv toate filmele lui Sergio Leone, Giuseppe Tornatore și zeci de filme iconice din Italia, Franța și de la Hollywood.

În afara competiției, Veneția 2022

Cu
Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Terrence Malick, Hans Zimmer
Categoria
Documentar, Musical
Audiența
A.G. – Audiență generală
Durata
2h 30min
Limba
Engleză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.