Film

Experimentul Pitești

România · 2022
Regia: Victoria Baltag
Acest lungmetraj este o abordare originală a controversatului experiment din închisoarea Pitești, firul narativ acoperind perioada 1942 – 1954. Povestea este o expunere a vieții lui Herman, un tanar cu un viitor promițător care, datorită împrejurărilor extreme, ajunge unul dintre cei mai eficienti torționari ai crâncenului Experiment Pitești, din perioada comunismului.

Filmul este o expunere răscolitoare a unei povești nascute la începuturile regimului, atunci cand granița dintre prieten si dusman era aproape invizibilă. Este o etalare terifiantă a trădării de sine, credinței, familiei și negării originilor și de asemenea o poveste emoționantă despre iubire, prieteni, speranță, ce dezvăluie cum o victimă, o persoana aparent inocentă, poate fi mutilata fizic și psihic și transformată într-un monstru.

Filmul este realizat de o echipă tânără de producție, în urma unei documentări de lungă durată, și reprezintă ultimul rol pe marele ecran al regretatului actor Ion Caramitru. Proiecția face parte dintr-un turneu național și se va desfășura în prezența echipei.

Cu
Ion Caramitru, Sergiu Moraru, Axel Moustache, Sonia Teodoriu
Categoria
Biografie, Dramă, Istoric
Audiența
N. 15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani
Durata
1h 20min
Limba
Română
Subtitrarea
Engleză

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.