Film

Fără aer

Elfogy a levegő

Ungaria · 2023
Regia: Katalin Moldovai

Filmul este inspirat din experiența reală a profesoarei Adela Stan, care va fi în dialog cu publicul, prin transmisiune live, împreună cu regizoarea Katalin Moldovai. Proiectat în premieră în Timișoara, filmul face parte din Cinemateca TIFF și din Gulaș de filme maghiare.


Ana predă literatură, are o relație bună cu elevii și colegii ei și este o profesoară respectată la liceu. Ea este denunțată pe neașteptate de unul dintre părinți, pentru că a recomandat un film despre viețile a doi poeți francezi din secolul al XIX-lea, Arthur Rimbaud și Paul Verlaine, părintele criticând relația fizică și emoțională dintre cei doi bărbați. Apelul profesoarei declanșează o reacție în lanț care, treptat, îi întoarce pe colegii ei și pe directoarea școlii împotriva ei. Tratamentul din ce în ce mai dur, care îi face munca imposibilă, pune la încercare nu numai existența Anei, ci și toate relațiile sale umane.

Festivaluri și premii: Cel mai bun film, Cel mai bun debut și Premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Varsovia, Selectat la TIFF 2024

Cu
Ágnes Krasznahorkai, Skovrán Tünde, Soma Sándor, Ágnes Lõrincz
Categoria
Dramă
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
1h 45min
Limba
Maghiară
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.