Film

Femeile nu pedalează

Women Don't Cycle

Belgia · 2022
Regia: Manon Brulard

Proiecția va fi urmată de o discuție moderată de Alexandra Petcu (UVT Digital & Green Living Lab) împreună cu Andrei Rusu (Ro Bike Valley). Doamnele și domnișoarele beneficiază de acces gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare la link-ul de mai jos.


De la Bruxelles la Tokyo, aceste femei dovedesc contrariul. Un film despre ce înseamnă să fii o femeie care merge cu bicicleta în diferite țări din lume. Când Manon a decis să meargă cu bicicleta de la Bruxelles la Tokyo, a luat o cameră cu ea și a întâlnit alte femei cicliste pe drum. Te invităm la film să le asculți poveștile!

“Am făcut acest film în timp ce mergeam pe bicicletă timp de 11 luni de la Bruxelles la Tokyo, împreună cu partenerul meu Dries, în 2019. A lua o cameră cu mine în această călătorie a fost o modalitate fantastică de a întâlni și de a vorbi cu femei incredibile aflate cu bicicleta, din diferite țări din întreaga lume. Filmul spune poveștile lor și povestea noastră în cei 13.500 km parcurși lent, în 21 de țări.” ne transmite Manon Brulard, regizoarea filmului Women don’t Cycle.

Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecții de film dedicate pedalării și este propus la inițiativa Ro Bike Valley, cu sprijinul Decathlon, Institutului De Cercetări Avansate de Mediu din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Fundației Comunitare Timișoara și Fundației Comunitare Banatul Montan.

Ro Bike Valley este o comunitate care reunește companii, mediul academic, instituții publice și reprezentanți ai societății civile cu un dublu obiectiv: de a dezvolta un set de soluții pentru a face din bicicletă principalul mijloc de deplasare urbană pentru toate categoriile de cetățeni și de a produce modele de biciclete într-un mod mai sustenabil.

Categoria
Documentar
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
47min
Limba
Franceză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.