Film

Gattaca

SUA · 1997
Regia: Andrew Niccol

Proiecția face parte din proiectul Revoluția BioArt, care are ca scop dezvoltarea de strategii de inovare și implicare a publicului în artă și știință. Aceasta va fi urmată de o discuție cu criticul de film Irina-Margareta Nistor și cercetătorii Dr. Alessandro Mongera, Dr. Raluca Dumache și Drd. Vlad Arimia.


Secolul XXI aduce, pe lângă alte cuceriri ale științei, și posibilitatea ca perfecțiunea să nu mai fie, pentru omenire, un vis imposibil.

Vincent Freeman (Ethan Hawke) este unul dintre ultimii oameni nascuti natural, nu în laboratoarele genetice. Miopia de care suferă îi oferă o poziție umilă în societate, cea de portar la uriașa corporașie Gattaca. Însă ceea ce nu poate fi controlat în laboratoare este dorinta omului de a-și împlini visurile. Vincent Freeman și-a dorit dintotdeauna să poată zbura in cosmos, dar mostenirea genetica nu-i permite. El cumpara identitatea unui atlet și astfel este selecționat pentru o mult visata misiune pe Titan. Însă o crima petrecuta pe Gattaca îl amenință pe Vincent cu deconspirarea și periclitează relația de dragoste abia infiripata între el si Irene (Uma Thurman).

Premii: Nominalizat la premiile Oscar 1998, pentru cele mai bune decoruri, Nominalizat la premiile Globul de Aur, din 1998, pentru cea mai bună coloană sonoră (Michael Nyman), Câștigător al premiilor pentru cel mai bun film și cea mai bună coloană sonoră la festivalul de la Sitges 1997.

Cu
Uma Thurman, Ethan Hawke
Categoria
Dramă, Romantic, SF
Audiența
N. 15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani
Durata
1h 41min
Limba
Engleză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.