Film

Lucruri pentru care merită să plângi

A legjobb dolgokon bőgni kell

Ungaria · 2021
Regia: Cristina Groșan

O selecție de 7 producții contemporane cu arome diverse, de la ironie picantă la dragoste dulce și de la comedie la dramă, Gulaș de filme maghiare încearcă să ofere o explicație pentru tot, să te lase fără aer sau să îți arate care sunt lucrurile pentru care merită să vii la cinema.


Lucruri pentru care merită să plângi este o comedie-dramă despre încercările disperate ale Majei (30 de ani) de a intra, în sfârșit, în rând cu lumea serioasă. Cu un credit bancar pe 30 de ani, Maja e pe cale de a prelua apartamentul cumpărat cu iubitul ei. În toiul pregătirilor, Maja dă peste o rudă care nu doarme, ci e, fără niciun dubiu, moartă. Cum nimeni din familie nu e la îndemână, Maja trebuie să se descurce singură. Sau aproape. Neinvitată, i se alătură o veche prietenă din copilărie, care abia așteaptă să compare, cine unde a ajuns în viață. Se anunță o noapte extrem de lungă pentru Maja.

Festivaluri și premii: Cea mai bună actriță (Nóra Rainer-Micsinyei) la Festivalul de Film de la Bosphor, În Competiția Sarajevo Film Festival 2022

Cu
Nóra Rainer-Micsinyei, Barna Bányai Kelemen, Katalin Lőrinc, Judit Hernádi
Categoria
Comedie, Dramă
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
1h 23min
Limba
Maghairă
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.