Film

Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

România, Luxemburg, Franța · 2023
Regia: Radu Jude

Poate ți-ar plăcea să vezi și Angela merge mai departe, cu care filmul lui Radu Jude intră în dialog. Pelicula din 1981 semnată de Lucian Bratu va fi proiectată duminică, 11 februarie, la ora 17:00, în cadrul Cinematecii itinerante.


Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii este un road-movie în care Angela (Ilinca Manolache) traversează un București aglomerat și ostil. Este și o dramă despre un bărbat (Ovidiu Pîrșan) rămas paralizat în urma unui accident de muncă. Este și o comedie despre realizarea unui film de protecția muncii. Și o satiră despre noul capitalism românesc, în care își face apariția strănepoata lui Goethe, jucată de Nina Hoss. Și un film de montaj, unde imagini din Angela merge mai departe de Lucian Bratu intră într-un dialog cu imaginile din prezent. Plus un avatar digital, câteva citate, anecdote și muzică pentru toate gusturile.

Festivaluri și premii: Leopardul de argint – Premiul Special al Juriului, Mențiune din partea Juriului Ecumenic și Premiul I din partea Juriului Tinerilor la Festivalul Internațional de Film de la Locarno; Premiul Criticilor de film - Hamburg FF; Cel mai bun film – din partea Juriului Tinerilor – Black Canvas FF, Mexic; Propunerea României pentru Premiile Oscar 2024, categoria “Cel mai bun lungmetraj internațional”; parte din selecția de 40 de producții cinematografice pentru nominalizarea la premiile Academiei Europene de Film 2023; New York IFF, Toronto IFF, BFI London, Viennale, Chicago IFF, Pusan IFF, Ghent IFF etc.

Cu
Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrșan, Nina Hoss, Dorina Lazăr, Katia Pascariu
Categoria
Comedie dramatică
Audiența
I.M. 18 – Filme interzise minorilor
Durata
2h 43min
Limba
Română, Engleză
Subtitrarea
Engleză

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.