Film

Official Film of the Olympic Games Tokyo 2020: Side A

Japonia · 2022
Regia: Naomi Kawase

Festivalul de film ANONIMUL, care se desfășoară în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe, a sărbătorit între 14 și 20 august 2023 ediția cu numărul 20. Prezentăm și la Cinema Victoria selecția de lungmetraje și scurtmetraje câștigătoare ale acestei ediții, în două proiecții speciale.

A doua proiecție, sâmbătă, 9 septembrie, prezintă cel mai recent lungmetraj al realizatoarei japoneze Naomi Kawase, care a fost invitata specială a festivalului Anonimul 2023 și distinsă cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția la frumusețea cinematografiei universale.


Dintr-un vast material de 750 de zile, 5000 de ore, Filmul Oficial al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 SIDE A este un documentar oficial realizat de Naomi Kawase, care surprinde nu numai sportivii adunați din întreaga lume, ci și familiile lor, persoanele implicate în Jocurile Olimpice, voluntarii, personalul medical și protestatarii care strigă pentru anularea Jocurilor Olimpice. Filmul arată pasiunea și angoasa care au ieșit din aceste Jocuri Olimpice, care vor fi transmise mai departe.

Premiera internațională a filmului a avut loc la Festivalului de la Cannes în 2022.

Categoria
Documentar
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
2h
Limba
Japoneză, Engleză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.