Film

Oldboy

Oldeuboi

Coreea de Sud · 2003
Regia: Park Chan-wook
Celebrul film „Oldboy” revine pe marile ecrane în versiunea restaurată, în întâmpinarea premierei noului film al regizorului Park Chan-wook, „Decizia de a pleca”. În același timp, relansarea acestei capodopere în cinematografele din România marchează aniversarea a 20 de ani de la apariția filmului.

De ziua fiicei sale, Ho Dae-su se îmbată și ajunge la secția de poliție. Cel mai bun prieten al său, No Joo-hwan, îl scoate din arest și, în timp ce sună acasă dintr-o cabină telefonică, Dae-su dispare, fiind răpit și ținut într-o cameră timp de 15 ani. Într-o zi, este brusc eliberat, i se dau haine, bani și un celular. Ajunge într-un restaurant unde face cunoștință cu Mido, o bucătăreasă, ajungând amândoi să se îndrăgostească unul de altul. Între timp, Dae-su este în căutarea celui care l-a pus în captivitate și a motivului pentru care a făcut asta și află astfel secrete ascunse ale trecutului său.

Filmul are la bază manga japoneză cu același nume și spune povestea lui Oh Dae-Su (Choi Min-sik), care, după ce a stat 15 ani închis într-o cameră de hotel, este eliberat și are doar cinci zile pentru a-l găsi pe cel care îl răpise. Este al doilea titlu din Trilogia răzbunării, după Sympathy for Mr. Vengeance (2002), precedând filmul Lady Vengeance (2005).

Marele premiu al juriului la Cannes 2004.

Cu
Wei Tang, Hae-il Park, Kyung-pyo Go
Categoria
Acțiune, Mister, Thriller
Audiența
N. 15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani
Durata
2h
Limba
Coreană
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.