Film

Patru fiice

Les filles d'Olfa

Franța, Germania, Tunisia · 2023
Regia: Kaouther Ben Hania

Film Therapy este seria de proiecții pe care Cinema Victoria o dedică, în parteneriat cu Superhumans Romania, celor care doresc să meargă dincolo de film și să aprofundeze întrebările ridicate de acesta printr-o discuție informală cu un psihoterapeut.


Între lumină și întuneric stă Olfa, o femeie din Tunis, mamă a patru fiice. Pe cele două mai mari le pierde pentru totdeauna. În 2016, devine celebră după ce critică guvernul tunisian pentru că nu a făcut nimic pentru a opri fetele să se alăture ISIS. În viața privată, își caută propria vină.

Regizoarea Kaouther Ben Hania invită actrițe profesioniste să între în rolul fiicelor pierdute și creează o experiență cinematografică unică, ridicând vălul de peste poveștile de viață ale Olfei și ale fiicelor ei. O călătorie intimă despre speranță, rebeliune, violență, traume transgeneraționale, feminitate, familie și iubire, care va pune la îndoială însăși fundamentele societăților noastre.

Festivaluri și premii: L'Oeil d'Or (Cel mai bun documentar) la Festivalul de Film de la Cannes 2023, Cel mai bun documentar la Gotham Awards 2023, Cel mai bun film la Red Sea Film Festival 2023, Nominalizare în categoria Cel mai bun documentar la Spirit Awards 2024 și la European Film Awards 2023, Nominalizat la Oscar 2024 pentru Cel mai bun documentar.

Cu
Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui
Categoria
Documentar
Audiența
N. 15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani
Durata
1h 47min
Limba
Arabă
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.