Film

Pelican

Pelikan

Croația, Portugalia · 2022
Regia: Filip Herakovic
O stațiune balneoclimaterică care a trecut de mult de anii săi de glorie, oameni atât de relaxați încât sunt pe punctul de a muri și un portar care încearcă să găsească salvarea în vid. Într-un aspirator, adică.

Josip este un jucător profesionist de fotbal care se recuperează la un centru spa după o accidentare la genunchi care îi amenință serios cariera. Între ședințele cu fizioterapeutul său egocentric și vizitele viitoarei sale foste iubite și ale fostului său cel mai bun prieten, devine clar că trebuie să se redescopere pe sine. Pentru a fi fericit cu cine este, trebuie mai întâi să iasă din propria piele. Când descoperă din greșeală o conferință de vânzări la spa și este identificat eronat ca fiind Branimir, un reprezentant de vânzări care nu s-a prezentat niciodată, Josip decide să joace jocul. Își acceptă noua identitate și explorează viața dintr-o nouă perspectivă, într-o căutare pentru a-și găsi adevăratul sine. Dar când iese din propria minte, multe linii încep să se estompeze.

„Acest debut e studiul mustind de umor sec al unui bărbat în plină criză existențială. Extrem de bine ținut în frâu de regizorul Filip Herakovic, care e totodată coscenarist al filmului. (...) Temele și decorul amintesc de <> și <>, dar <> contrabalansează momentele de umor cu o adâncă tristețe” (Wendy Ide, Screen Daily).

Festivaluri:
Tallinn Black Nights (Premiul Special al Juriului pentru debut și Premiul Special al Juriului pentru regie).

Cu
Edi Ćelić, Lucija Barisic, Ivan Glowatzky, Marko Petric, Tena Nemet Brankov, Stojan Matavulj
Categoria
Dramă
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
1h 27min
Limba
Croată, Italiană
Subtitrarea
Română și Engleză

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.