Film

Pentru mine tu ești Ceaușescu

România · 2021
Regia: Sebastian Mihăilescu

Proiecția va fi urmată de o discuție online cu regizorul Sebastian Mihăilescu, actorii Dan Hudici și Denis Duma, și distribuitorul Ștefan Bradea.

Film After School este un cineclub destinat liceenilor, organizat de Cinema Victoria, în colaborare cu Asociația Contrasens și cu 15 elevi de la licee din Timișoara. În prima miercuri din fiecare lună, aceștia sunt invitați să descopere, după ore, împreună cu colegii și prietenii, un film urmat de întâlniri cu invitați speciali.


La limita dintre ficțiune și documentar, „Pentru mine tu ești Ceaușescu” aduce în fața camerei tineri între 15 și 22 de ani, provenind din medii diferite, care participă la audiții pentru rolul lui Nicolae Ceaușescu în tinerețe, la mijlocul anilor 1930, încercând să găsească motivația din spatele acțiunilor sale.

Adolescenții transformă în ficțiune o serie de documente oficiale și se raportează la tânărul comunist ca la un personaj de ficțiune, fără idei preconcepute, însușindu-și caracteristicile sale în funcție de pasiunile lor, prin prisma clișeelor din cinematografia comercială.

Un portret al noii generații și o imagine a moștenirii trecutului, acum când rețelele de socializare au la bază aceeași dorință de preamărire specifică anilor ‘30.

Cu
Mihai Chirilă, Florin Zhang, Denis Duma, Dan Hudici, Ionuț Amador Motoi
Categoria
Documentar
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
1h 40min
Limba
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.