Film

Rodeo

Franța · 2022
Regia: Lola Quivoron

Acesta este penultimul episod din acest an al primului cineclub din România dedicat filmelor făcute de femei.


Crescută într-o suburbie a Parisului, într-un cartier de locuințe sociale, Julia (Julie Ledru) e pasionată de motociclete, iar talentul ei de a le conduce e întrecut doar de cel de a le fura deghizată în clișee ale feminității. Inspirată de scamatoriile cu motociclete de cross văzute pe Instagram, într-o zi se inserează în lumea ultramasculină a rodeoului periurban, dornică să experimenteze senzația de libertate și nonconformism la limita legii.
Pentru a fi acceptată în gașca „piraților asfaltului“, Julia inițiază și dirijează jafuri tot mai elaborate, care îi aduc deopotrivă admirație și ostilitate printre competitori. Amazoană fantomatică a șoselelor, antieroina Lolei Quivoron îmbrățișează viteza și fluxul continuu de adrenalină ca substitute pentru o mobilitate și o afirmare socială dispărute din orizont.

Printr-un hibrid de realism social și elemente de fantasy și noir, Rodeo transpune urcușurile și coborâșurile derivei ca mod de viață antisistem într-o stilistică metalică, grunjoasă și incandescentă, care devine atât mărturie, cât și evadare constantă dintr-o realitate asfixiantă. (Georgiana Vrăjitoru, curatoare)

Premii: Un certain regard la Cannes 2022, Cea mai bună actriță (Julie Ledru) la Festivalul European de Film de la Sevilla 2022, Premiul Publicului la Vancouver IFF 2022

Categoria
Dramă
Audiența
N. 15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani
Durata
1h 45min
Limba
Franceză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.