Film

Secvențe

România · 1982
Regia: Alexandru Tatos
Filmul este alcătuit din trei episoade („Telefonul”, „Prospecţia” şi „Patru palme”) din viaţa unei echipe de filmare care se află în producţie cu filmul „Fericirea”. Liantul dintre secvențe este reprezentat de atmosfera și problemele specifice muncii depuse de echipă: pe platou și în afara lui, viața membrilor echipei se suprapune sau se distanțează de cea a personajelor.

„Neputințele noastre, limitele noastre omeneşti, concesiile conjuncturale, subiectivitatea noastră ne pot pune într-un contratimp dramatic cu ceea ce se petrece în jurul nostru; ne putem opri la aparențe, ocolind adevărul, adevărul realităţii şi adevărul creaţiei, care ele însele sunt atât de relative; sau să le lăsăm să treacă pe lângă noi fără să le vedem. E ceea ce am încercat să spun în SECVENȚE.” (Alexandru Tatos)

"Secventele lui Tatos (trei la număr), se constituie într-o specie rară de cineast român dornic de adevăr. El ține să demonstreze că sursele de inspirație ale artistului plutesc în aer și că adevărul e mereu dincolo de aparențe; regizorul care filmează drama singurătății e și el un osândit la solitudine, responsabilul cherchelit al Bufetului e un personaj tragic, figuranții obscuri de pe platou ascund drame mai vibrante decât banalitățile filmate despre oameni" (Tudor Caranfil, critic de film).

Cu
Geo Barton, Ion Vâlcu, Emilia Dobrin-Besoiu, Mircea Diaconu, Dragoș Pâslaru
Categoria
Dramă
Audiența
A.G. – Audiență generală
Durata
1h 38min
Limba
Română
Subtitrarea
Engleză

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.