Film

Superhombre

România · 2019
Regia: Mircea Gherase, Lucian Mircu

Film After School este un cineclub destinat în principal liceenilor, dar și elevilor de gimnaziu, organizat de Cinema Victoria, în colaborare cu Asociația Contrasens. În prima miercuri din fiecare lună, aceștia sunt invitați să descopere, după ore, împreună cu colegii și prietenii, un film urmat de întâlniri cu invitați speciali.

Episodul lunii iunie le propune tinerilor de 12-19 ani un film despre limite și depășirea lor, despre succes și efortul pe care-l presupune, despre consecvență și anduranță. După proiecție stăm de vorbă cu realizatorii despre cum a fost să realizeze primul lor film.


„Superhombre” este un documentar care îl surprinde pe Horia Colibăşanu în cele trei ipostaze ale sale pe care încearcă să le țină în echilibru: alpinist de top, soţ şi tată a doi copii şi medic stomatolog.

În perioada 2016-2018 au fost documentate și filmate îndeaproape trei dintre expedițiile lui Horia Colibășanu în Himalaya și viața lui între expediții. În 2016, directorul de imagine şi co-regizorul filmului, Mircea Gherase, a filmat ascensiunea alpinistului timișorean pe muntele Manaslu, din Nepal, până la 6.000 de metri altitudine.

Iar în 2017, Horia Colibășanu devenea primul român care urca pe Everest fără oxigen suplimentar, filmându-și singur reușita până la 8.848 de metri.

Românul cu cele mai mari performanţe în alpinismul de altitudine, cu nouă „optmiari” (vârfuri peste 8.000 de metri) urcați, Horia Colibășanu se cațără în stil pur alpin, fără șerpași de altitudine și fără oxigen. A stabilit cinci premiere românești, începând cu K2, supranumit „muntele alpiniștilor”, în 2004. Este în continuare singurul român care a ajuns pe K2, Annapurna și Dhaulagiri, trei dintre cei mai periculoși cinci munți din lume.

Filmul a fost nominalizat la Premiile Gopo pentru Cel mai bun documentar.

Cu
Andreea Colibășanu, Horia Colibășanu, Mihnea Colibășanu, Ștefan Colibășanu, Iñaki Ochoa de Olza
Categoria
Documentar
Audiența
A.G. – Audiență generală
Durata
1h 9min
Limba
Română
Subtitrarea
Engleză

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.