Film

Superhombre

România · 2020
Regia: Mircea Gherase, Lucian Mircu
Se împlinesc trei ani de la lansarea documentarului „Superhombre”, despre Horia Colibăşanu, în cele trei ipostaze ale sale pe care încearcă să le țină în echilibru: alpinist de top, soţ şi tată a doi copii şi medic stomatolog. Cu această ocazie, vă propunem o revizionare a filmului și o discuție cu Horia Colibășanu și cu regizorii Mircea Gherase și Lucian Mircu.

În perioada 2016-2018 au fost documentate și filmate îndeaproape trei dintre expedițiile lui Horia Colibășanu în Himalaya și viața lui între expediții. În 2016, directorul de imagine şi co-regizorul filmului, Mircea Gherase, a filmat ascensiunea alpinistului timișorean pe muntele Manaslu, din Nepal, până la 6.000 de metri altitudine.
Iar în 2017, Horia Colibășanu devenea primul român care urca pe Everest fără oxigen suplimentar, filmându-și singur reușita până la 8.848 de metri.

Românul cu cele mai mari performanţe în alpinismul de altitudine, cu nouă „optmiari” (vârfuri peste 8.000 de metri) urcați, Horia Colibășanu se cațără în stil pur alpin, fără șerpași de altitudine și fără oxigen. A stabilit cinci premiere românești, începând cu K2, supranumit „muntele alpiniștilor”, în 2004. Este în continuare singurul român care a ajuns pe K2, Annapurna și Dhaulagiri, trei dintre cei mai periculoși cinci munți din lume.

Filmul a fost nominalizat la Premiile Gopo pentru Cel mai bun documentar.

Cu
Andreea Colibășanu, Horia Colibășanu, Mihnea Colibășanu, Ștefan Colibășanu, Iñaki Ochoa de Olza
Categoria
Documentar
Audiența
A.G. – Audiență generală
Durata
1h 9min
Limba
Română
Subtitrarea
Engleză

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.