Film

Umbra deșertului

La Sombra Del Desierto

Mexico · 2020
Regia: Juan Manuel Sepúlveda
Granița dintre Mexic și Statele Unite ale Americii a fost un subiect politic și mediatic aprins al ultimilor ani, o dată cu încercările tot mai incisive și mai controversate ale fostului președinte american, Donald Trump, de a bloca trecerea ilegală a miilor de imigranți provenind din întreaga America Latină și purtați de speranța că dincolo, în țara tuturor posibilităților, vor putea începe o viață nouă, mai bună. Acești călători se află în prim-planul filmului cineastului mexican Juan Manuel Sepúlveda, fiind arătați în mai multe ipostaze ale traseului lor extrem de periculos și de dificil, care, înainte de a se ciocni de forțele armate bine echipate și bine pregătite de la graniță, au de confruntat un alt inamic, mult mai imprevizibil, deșertul arid și seducător.
Eveniment finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

+ Scurtmetrajul ”When I Grow Up” (13’) de Claire Billet, Olivier Jobard, vorbit în ucraineană, subtitrat în română.. Trei tineri ucraineni perseverenți își revendică dreptul la educație în timpul apogeului invaziei ruse. Dându-le o voce, scurtmetrajul realizat în cadrul campaniei #EducationNoMatterWhat derulată de Comisia Europeană le documentează ambițiile de carieră și puterea interioară, în ciuda efectelor devastatoare ale războiului.

Categoria
Documentar
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
1h 21min
Limba
Spaniolă
Subtitrarea
Română, Engleză

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.