Film

Un film cu o fată fermecătoare

România · 1966
Regia: Lucian Bratu
Ruxandra (Margareta Pâslaru), o tânără care a picat examenul la teatru, își folosește farmecul personal pentru a dovedi că poate fi actriță. Pentru asta, ea încearcă sa se apropie de mai mulți bărbați: un regizor de filme publicitare, un inginer descoperit la întâmplare în cartea de telefon și un regizor secund.

“Ruxandra, o tânără abia ieșită de pe băncile școlii, se decide sa devina actriță, convinsă ca farmecul personal poate ține loc de talent. Cum la admitere cade, se consolează cu rolul principal într-un film utilitar realizat, la comanda direcției de circulație, de prietenul ei, regizor. Acestuia, care s-ar fi dorit sculptor, compromisul cu publicitatea îi creeaza o criza de conștiință. Ruxandra îl abandonează și, în camera ei tapisată cu fotografii de staruri, își omoară timpul, imaginându-se urcând treptele succesului”. (Tudor Caranfil, 2003 – Dicționar de Filme Românești)

Cinemateca Itinerantă este programul lunar prin care vă propunem să redescoperim împreună la Cinema Victoria, o dată pe lună, capodopere ale cinematografiei românești clasice, restaurate și proiectate pe marele ecran.

Cu
Margareta Pâslaru, Ștefan Iordache
Categoria
Dramă
Audiența
A.G. – Audiență generală
Durata
1h 30min
Limba
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.